Biografie

Nicolae Dascalu a inceput inca de la o varsta frageda sa arate inclinatii pentru sporturi, astfel ca dupa ce practicase fotbal si lupte, sub indrumarea unui prieten de-al tatalui sau urmeaza calea karate-ului.
Inca de la inceput a avut ceva ce nu au avut prea multi: determinare si daruire pentru ce face. Prezentandu-se neconditionat la antrenamente, cu un spirit bun si propulsat de o consitutie atletica, Nicu Dascalu s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni elevi ai lui Sensei Mircea Carloganu. Intamplarea a facut ca la un antrenament sa intarzie Sensei, moment in care Nicu luand atitudine, a organizat incalzirea, desi nu era cea mai mare centura din sala, aratand astfel ca nu stie doar sa se antreneze ci sa si conduca un antrenament.

La scurt timp au aparut niste disensiuni intre Sensei Mircea Carloganu si Nicu Dascalu, moment in care Nicu a ales sa se lanseze singur, sa isi deschida propriul dojo. La scurt timp dupa aceasta intamplare, la Campionatul Mondial de Ashihara Karate din Danemarca, Nicu Dascalu avea sa fie Campion Mondial. Apoi au mai urmat campionate mondiale unde a iesit vice-campion de trei ori, primind de fiecare data premiile fie de “Cel mai tehnic lupatator” fie de “Cel mai tare luptator” sau chiar de “Best fighter overall”.

Determinarea, conditia fizica si tehnica au fost de-a lungul anilor atuurile lui Nicu, intr-o continua perfectionare cu un regim alimentar si un program zilnic calculate a ajuns astazi sa aiba unul dintre cele mai puternice dojo-uri (sali de antrenament) din Brasov avand discipoli mereu prezenti pe podiumurile de la campionatele locale si nationale de kumite (lupte).

Seriozitatea si constiinciozitatea antrenamentelor a facut ca anul trecut Nicu Dascalu sa fie Campion European la Kyokushin (stilul de karate din care provine Ashihara) timp in care si elevii acestuia au obtinut locuri demne de tot respectul in Campionatul National de Ashihara Karate.

Avansand in pregatire, Nicu a apelat si la un instructor de box in vederea perfectionarii si tehnicilor de brate pentru a putea indeplini cererea de a participa la campionatele Local Kombat.

Desi debutant, si destul de necunoscut in aria luptelor de ring, Nicu a facut valva inca de la primul meci, pe care l-a terminat cu un K.O. Au mai urmat doua meciuri catigate pe merit si cu mult efort si speram ca vor mai fi tot la fel pozitive.

“Ataca in timp ce te aperi” – se pare ca este solutia pentru locul 1 insa cu totii stim ca nu este numai atat, si nu este nevoie doar de determinare sau de capacitati fizice exagerate pentru a castiga intr-o lupta ci si de o tehnica foarte buna. Pentru ca nu numai invigerea adeversarului te multumeste intotdeuna, tehnica si modul in care ai ajuns acolo sunt foarte importante.

Pe scurt:
capacitate de concentrare,
abilitati fizice deosebite,
tehnica curata si perfecta,
perseverenta si determinare

nu pot duce decat care un sigur rezultat:
Nicolae Dascalu.